banner
topspacer

Om Stutgården

 

hovedhusetStutgården er et selvejende miljøterapeutisk behandlingshjem for 22 børn, samt en dagafdeling med plads til 8 børn. Stutgården har egen intern skole; Stutgårdsskolen.

 

Stutgårdens hovedbygning var en del af det store bygningskompleks, der knyttede sig til Stutteriet ved Frederiksborg Slot, hvor det kongelige hestestutteri gennem 300 år avlede de berømte Frederiksborgheste
Stutgården var tidligere privat ejet. I Slutningen af 50-erne blev Stutgården købt af Journalistforbundets Rundskuedag og skænket til institutionsformål. Herefter blev de nuværende huse bygget og i september 1961 startede behandlingshjemmet Stutgården.


Husene er løbende blevet renoveret, og senest er opført en ny stråtækt skolebygning,


Stutgården fremstår i dag som et moderne indrettet behandlingshjem, der udover administrationsbygningen har tre huse, Akaciehuset (6 børn), Kastanjehuset (8 børn), og Lindehuset (8 børn). Derudover har vi Kirsebærhuset, hvor der er plads til dagbehandling af 8 børn. Stutgårdsskolen har tilsvarende plads til 30 børn.

Stutgården havde tidligere driftsoverenskomst med Frederiksborg Amt og siden med Hillerød kommune. Pr. 1/1 2011 overgik denne driftsoverenskomst i stedet til en samarbejdsaftale med Hillerød kommune, så institutionen i dag drives som en privat virksomhed.

 

Stutgården er beliggende på en stor naturskøn grund i Hillerød tæt på Frederiksborg Slotspark. Stutgården er centralt beliggende i nærheden af indkøbscenter og med gode forbindelser til offentlig transport.


Stutgården består af tre boafdelinger, en dagafdeling og en nybygget skole med tilhørende gymnastiksal og administrationsbygningen.


Boafdelingerne er moderne og velholdte og indeholder en almindelig boligs faciliteter. Husene er indrettet som et moderne hus uden institutionspræg. Hvert barn har sit eget værelse og to børn deles om et badeværelse. Der er spisestue, køkken, fjernsynsstue, dagligstue, aktivitetsrum og børnemøderum i husene. Desuden er der et kontor og et rum til den medarbejder, som er på arbejde om natten.


Udenfor husene, er der mange udfoldelsesmuligheder i form af legeplads, sandkasser og gynger, bålplads, hulebyggeri, træklatring mv. Stutgården har endvidere lige fået anlagt en stor flot multibane, så der er rig mulighed for alle slags boldspil.

 

 

 

 
2010 © stutgaarden.dk -