banner
topspacer

Om Stutgården

Stutgården er en selvejende institution, der drives som et miljøterapeutisk behandlingshjem for 22 børn. Stutgården har egen intern skole: Stutgårdsskolen.

 hovedhuset

Stutgårdens fortid er uløseligt forbundet med Frederiksborg Slot og det store kongelige hestestutteri, der gennem 300 år avlede de over hele Europa berømte Frederiksborg heste.

Stutgårdens hovedbygning var en del af det store bygningskompleks, der knyttede sig til Stutteriet.

Stutgården har før i tiden været privat ejet. I Slutningen af 50-erne blev Stutgården købt af Journalistforbundets Rundskuedag og skænket til institutionsformål. Herefter blev de nuværende huse bygget og i september 1961 startede behandlingshjemmet Stutgården.

 

Husene gennemgik i 1998/99 en omfattende renovering og Stutgården fremstår i dag som et moderne indrettet behandlingshjem med tre huse, Akaciehuset (7 børn), Kastanjehuset (7 børn), og Lindehuset (6 børn). Administrationsbygning samt intern skole, der tilsvarende har plads til 22 børn. Derudover har vi en dagbehandlingsdel, hvor der er plads til 8 børn.

 

Stutgården havde i starten driftsoverenskomst med Frederiksborg Amt og siden med Hillerød kommune. Pr. 1/1 2011 overgik denne driftsoverenskomst i stedet til en samarbejdsaftale med Hillerød kommune, så institutionen i dag drives som en privat virksomhed.

 

 

 

 
2010 © stutgaarden.dk -